- RE: Mjølgamp/strøkake |
|
Jeg har en oppskrift på mjølgamp som er. 2,5 dl surmelk (cultur) 250 gr sukker 50 gr smeltet smør 1 dl fløte 1,5 ts hjorte salt 1,5 ts bakepulver 7,5 dl hvetemel
Rør sukker og melk,bland i alt det andre,settes i kjøleskap i en time,eller natten over.Settes på plate m skje.Strø på perlesukker og kanel. stekes i 10-12 min på 200 gr
Svare |
RE: Mjølgamp/strøkake |
Sendt av: Marit |
Sendt: 23:05:15,
20. april 2007 |
|
Jeg har oppskriften. Du har rett, oppskriften er fra Gudbransdalen, nærmere bestemt Gausdal. Disse jeg har funnet oppskriften på lages ikke som små kaker, men som stenger. Jeg har også lett etter oppskriften - i fler år. Fant den til slutt på nettet i avisa Gausdøl'n. Smaken er akkurat den samme.
Oppskrift på "Mjølgamp attåt kaffen" 5 dl kulturmelk 5 dl sukker 125 g margarin 2 ss hjortesalt (hornsalt) 13 dl hvetemel ca.
I oppskriften jeg fant står det ganske mye hvetemel til passe deig (deigen skal være litt klissete) jeg fant ut at 13 dl må være omtrent passe. Det stod heller ikke noe om hvordan man skulle blande sammen ingrediensene, men vil tro det er riktig å smuldre margarinen i melet og så ha i resten. Trilles ut til 4 lange pølser som trykkes litt flate. Strø på perlesukker og kanel. Stekes ved 200 c i 10-15 minutter.
Lykke til
Svare |
Mjølgamp/strøkake |
Sendt av: Terje |
Sendt: 12:05:28,
10. februar 2002 |
|
Jeg leter og leter og leter, men kan altså ikke finne noen oppskrift noe sted på en (små-) kake som kalles Mjølgamp, eller Strøkake. Denne er antakelig fra Gudbrandsdalen og er en tørr, myk, søt kake, ca. 10 x 15 cm og 4 - 5 cm høy, lys i fargen og med sukker strødd på toppen. Vet noen hvor jeg kan finne oppskriften på denne? Eller om den evnt. kalles noe annet?
Svare |
|