Kakemonsens diskusjonsforum

tilbake

 RE: RE: Marsipanlokk

Sendt av: Trude Sendt: 17:04:30, 5. desember 2006
Hei du kan også bruke hvetemel når du kjevler ut marsipan da blir den ikke klissete.

Svare

- RE: RE: RE: Marsipanlokk

Sendt av: Linda Sendt: 18:02:37, 30. april 2006
Kremen under marsipanen, den som blir brukt til å dekke kaken. Den skal IKKE tilsettes sukker. Da svetter marsipanen mye mindre.

Svare

- RE: RE: Marsipanlokk

Sendt av: leone Sendt: 12:41:38, 6. februar 2005
Jeg kjevler alltid marsipanllokket med hvetemel og ikke melis som mange gjør.
Syns det hjelper ltt på svette marsipanlokk.
Men det avgjørende er jo selvfølgelig luftfuktigheten på den kjøla kaken oppbevares på.
Syns også Pals marsipan er den aller beste.

Leone

Svare

- RE: RE: Marsipanlokk

Sendt av: Oddny/Kakemonsen.no Sendt: 19:09:10, 19. januar 2005
Dette er diskutert på en annen tråd, søk på "marsipan", så finner du den. Det er flere tips der. Det jeg tror mest på av disse, er at du ikke skal pakke den inn før lagring. Ikke i plastboks eller under plastfolie. All mat med litt fuktighet i svetter jo når den er pakket i plast.

Svare

- RE: Marsipanlokk

Sendt av: Ruth Eva Salt Sendt: 10:14:47, 19. januar 2005
Hei. Jeg har laget mange matsipankaker i min tid, men nå er jeg så plaget med at marsipanen "svetter" og kakene blir ikke så fine som jeg ville. Hva kan dette komme av. Håper på et godt råd, kan dere gi meg det?
Vennlig hilsen Ruth.

Svare

- RE: Marsipanlokk

Sendt av: Bente Sendt: 11:42:04, 26. februar 2004
Bare et litet tips... Du kan strø med potetmel over og under marsipanen, så slipper du å bruke plast :)

Svare

 RE: Marsipanlokk

Sendt av: Gunnar Sendt: 10:10:16, 23. februar 2004
Oddny!
Jeg er meget imponert. Var inne og så på blidet av marsipankaken din. Meget vellykket!
Dersom du ønsker en mer markert kant rundt toppen på kaken, dvs ikke så rundet over kanten, så gnir du bare forsiktig rundt sidene på kaken samt oppå kaken til kremen under lokket gir etter. Kan være aktuelt dersom du skal pynte med krem og bær rundt kantlokket, slik at de ikke faller av.
Hilsen Gunnar

Svare

 Marsipanlokk

Sendt av: Oddny Sendt: 20:20:22, 22. februar 2004
I dag har jeg laget kake med marsipanlokk etter Gunnars veiledning (søk på marsipan i søkefeltet til venstre).
Jeg har aldri fått det så fint før, selv om jeg fikk et par folder nå også. Kaken var veldig høy. Men siden jeg er amatør, jukset jeg litt: Jeg tok to ruller vanlig marsipan (Rainbow) som var romtemperert, skar dem i strimler og la dem utover en stor plastfolie (to bredder av rullen) tett i tett. Nytt lag plastfolie. Så trykket jeg så de hang godt sammen, formet flaket helt rundt og kjevlet i vei. Når det nærmet seg ferdig, drysset jeg melis over det som skulle være oppsiden, og gned den godt inn i marsipanen, slik at ingen ser at jeg har jukset med plasten. Ellers blir det spor etter foldene i plasten, og lokket blir litt for blankt, syns jeg. Til slutt tok jeg vekk plasten fra undersiden og brettet lokket over en trepinne (type kosteskaft) med plastsiden (oppsiden) mot trepinnen. Deretter løftet jeg det over kaken, tok av plasten og gjorde videre som Gunnar sa! Resultatet? Se bildet på Gunnars veiledning "Hvordan legge marsipanlokk på hvite damer".


Svare