Sølvkake |
|
Det hender du får eggehviter til overs, da er denne kaka kjekk å lage. |
Ingredienser |
|
150 g mykt smør 3 dl sukker 3-4 malte mandler eller to dråper mandelessens 1 ts vaniljesukker 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 1/2 dl fløtemelk 4 eggehviter (ca. 1 1/4 dl) |
|
Slik gjør du |
Smør formen (gjerne pipeform, 1 1/2 - 2 liter) og strø med ristede mandelspon, gjerne blandet med knust kavring og evt. litt kokosmasse. Rør smør og sukker hvitt. Ha i mandler og vaniljesukker. Ha i mel blandet med bakepulver vekselsvis med fløtemelka. Visp eggehvitene helt stive og skjær de inn i deigen. Deigen må blandes godt, men ikke røres for mye. Ha den i smurt og strødd form. Stekes ved 175 grader i 45-60 minutter. |
Kilde: ho Wenche |
|