Tilbake

Appelsinkake med sjokoladeovertrekk

Deigen får en lekker ? rosa farge dersom man har i noen dråper rød konditorfarge eller bruker blodappelsiner i røra.
Ingredienser  
115 g smør
3 egg
170 g (drøyt 2 dl) sukker
170 g (drøyt 3 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
saft av 1 appelsin
skall av to appelsiner

Glasur: 100 g kokesjokolade eller glasur i pose
Slik gjør du
Rør smøret mykt. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland melet med bakepulver. Ha i smør og mel vekselvis til eggedosisen. Rør inn saft og skall av appelsin. Hell deigen i smurt og strødd pipeform.
Stek kaka ved 175 grader i ca. 45 minutter eller til den er "tørr". Hvelv på rist og la den bli kald. Smelt sjokoladen og smør den over kaka.
Kilde: ho Wenche