Appelsinkake med sjokoladeovertrekk |
|
Deigen får en lekker ? rosa farge dersom man har i noen dråper rød konditorfarge eller bruker blodappelsiner i røra. |
Ingredienser |
|
115 g smør 3 egg 170 g (drøyt 2 dl) sukker 170 g (drøyt 3 dl) hvetemel 1 ts bakepulver saft av 1 appelsin skall av to appelsiner
Glasur: 100 g kokesjokolade eller glasur i pose
|
|
Slik gjør du |
Rør smøret mykt. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland melet med bakepulver. Ha i smør og mel vekselvis til eggedosisen. Rør inn saft og skall av appelsin. Hell deigen i smurt og strødd pipeform. Stek kaka ved 175 grader i ca. 45 minutter eller til den er "tørr". Hvelv på rist og la den bli kald. Smelt sjokoladen og smør den over kaka. |
Kilde: ho Wenche |