Mandelkaker med sjokolade |
|
Ca. 30 stykker. |
Ingredienser |
Bilde |
Deig: 250 g skåldede, malte mandler 3 1/2 dl melis 2 små eggehviter
Fyll: 200 g smør 3 dl melis 2 eggeplommer 2/3 plate revet kokesjokolade
Glasur: 1 1/3 plate kokesjokolade 2 ss smeltet smør |
|
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene stive. Bland med mandler og siktet melis. Sett røren med teskje på smurt plate. Stekes ved 200 grader i ca. 10 minutter. De skal bli flate; ikke bli topper. La kakene avkjøles litt før de tas av platen med en skarp kniv. Bland alt til fyllet, rør massen smidig. Smør fyllet i en pyramideformet topp på bunnen av kakene. Sett de kaldt til fyllet er helt stivt. Glasér kakene ved å dyppe de i smeltet sjokolade/smørblanding. |
Kilde: ho Wenche |
|