Eplebrød |
|
|
Ingredienser |
|
25 g gjær 2 dl melk 1 ts salt 6 dl hvetemel 75 g smør
Fyll: 5 epler 4 dl rømme ca. 1 ts kanel |
|
Slik gjør du |
Løs opp gjæren i den lunkne melka. Ha i salt, mel og det myke smøret. Arbeid deigen smidig. Dekk den til og la heve en halv time. Arbeid den lett på bakebordet. Kjevle den ut på bakepapir til en avlang leiv ; ca. 25 x 35 cm. Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær de i tynne kløfter. Fordel rømmen utover kaka og legg eplekløftene i rader på den. Dryss på kanel. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter eller til den har en fin farge langs kantene. Skjæres i passe store biter ved servering... |
Kilde: ho Wenche |
|