Ostebrød fra Sveits |
|
Brødet spises med smør og spekepølse eller som det er, f.eks. til supper. |
Ingredienser |
|
50 g gjær 3 dl lunken melk 100 g smeltet smør 1 ts salt 1 ts karve 1/2 ts hvitløksalt 100 g revet ost 2 dl helkorn ca. 8 dl hvetemel
|
|
Slik gjør du |
Rør ut gjæren i litt av den lunkne melka. Ha i resten av melka, avkjølt, smeltet smør, salt, karve, hvitløksalt, revet ost og helkorn. Ha i hvetemelet litt av gangen. Arbeid deigen godt sammen og del den i 10 like store biter- trill de ut til boller. Legg bollene rundt kanten i en smurt form med løs bunn, legg 1 bolle i midten. Heves lunt ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss på litt grovt salt og karve. Stekes ved 225 grader, nederst i ovnen, i ca. 20-25 minutter. |
Kilde: ho Wenche |
|