Sjokoladesnitt |
|
Ca. 100 kaker.
Lages av mørdeig. Deigen må stå kaldt over natten, slik at den er lettere å skjære i. |
Ingredienser |
|
4 dl hvetemel 100 g potetmel 2 dl melis 2 ts vaniljesukker 250 g smør eller margarin 75 g hakket kokesjokolade 25-50 g finhakkede nøtter |
|
Slik gjør du |
Bland mel, melis, vaniljesukker og smuldre i margarinen. Ha i sjokoladen og nøttene. Elt deigen raskt sammen, del i to og trill hver del til en pølse (ca. 4 cm i diameter). Pakk pølsene inn i litt melet matpapir/bakepapir, legg de glatt på et kjølig sted (fryseren eller kjøleskapet) over natten til de er helt stivnet. Skjær den stive rullen i ca. 1/2 cm tykke skiver. Legg de på bakepapirkledd plate. Stekes ved 200 grader i ca. 8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist. |
Kilde: ho Wenche |
|