Tilbake

Sjokoladesnitt

Ca. 100 kaker. Lages av mørdeig. Deigen må stå kaldt over natten, slik at den er lettere å skjære i.
Ingredienser  
4 dl hvetemel
100 g potetmel
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
250 g smør eller margarin
75 g hakket kokesjokolade
25-50 g finhakkede nøtter
Slik gjør du
Bland mel, melis, vaniljesukker og smuldre i margarinen. Ha i sjokoladen og nøttene. Elt deigen raskt sammen, del i to og trill hver del til en pølse (ca. 4 cm i diameter). Pakk pølsene inn i litt melet matpapir/bakepapir, legg de glatt på et kjølig sted (fryseren eller kjøleskapet) over natten til de er helt stivnet.
Skjær den stive rullen i ca. 1/2 cm tykke skiver. Legg de på bakepapirkledd plate.
Stekes ved 200 grader i ca. 8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Kilde: ho Wenche