Fin hvetekrans |
|
Har du eggeplommer til overs, kan de brukes her. |
Ingredienser |
|
35 g gjær 50 g smør 2 dl melk eller matfløte 3 ss sukker 1/2 ts salt 2 eggeplommer ca. 7 dl hvetemel
Fyll: smør 2-3 ss sukker 1 ts støtt kardemomme litt hakkede mandler
sammenvispet egg perlesukker litt hakkede mandler |
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melka. Hell lunken væske over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Ha i krydder, eggeplommer og mesteparten av melet. Arbeid deigen blank og smidig, la heve til dobbel størrelse. Arbeid deigen igjen, kjevle ut til rektangel, ca. 30 x 50 cm. Stryk smør utover, strø på sukker og hakkede mandler. Rull sammen og legg rullen i kranseform på smurt eller kledd plate. Klipp i kransen hele veien rundt. Hev til dobbel størrelse. Pensle med sammenvispet egg, strø på litt perlesukker og noen hakkede mandler. Stek kransen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Dekk evt. med folie mot slutten, dersom den blir for fort brun. Dekk med et håndkle mens kransen står til avkjøling. |
Kilde: ho Wenche |
|