Tilbake

Fløterand med jordbær

Seks porsjoner.
Ingredienser  
3 dl skummet melk
2 ts maisennamel
2 ss sukker
6 plater (12 gram) gelatin
2 1/2 dl kremfløte
ca. 500 gram (1 liter) jordbær
Slik gjør du
Skyll gelatinplatene i kaldt vann, la de ligge en stund i det kalde vannet. Bland sammen melk, maisennamel og sukker i en kasserolle og kok opp mens du rører hele tiden.
Ta kasserollen vekk fra plata. Vri opp den bløtlagte gelatinen, ha den i den kokende grøten og rør til all gelatin er oppløst.
Sett kasserollen i kaldt vann og rør av og til i grøten under avkjølingen. Ha kaldt vann i en randform (ca. 1 liter). Stivpisk kremfløten og bland den med den avkjølte grøten. Hell vannet ut av randforma, hell i grøten og sett formen kaldt til den stivner(2-3 timer i kjøleskap).
Dypp formen i kokende vann et øyeblikk og hvelv på fat. Fyll jordbær i midten/rundt. Drypp litt sitronsaft over.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: ho Wenche