Fløterand med jordbær |
|
Seks porsjoner. |
Ingredienser |
|
3 dl skummet melk 2 ts maisennamel 2 ss sukker 6 plater (12 gram) gelatin 2 1/2 dl kremfløte ca. 500 gram (1 liter) jordbær |
|
Slik gjør du |
Skyll gelatinplatene i kaldt vann, la de ligge en stund i det kalde vannet. Bland sammen melk, maisennamel og sukker i en kasserolle og kok opp mens du rører hele tiden. Ta kasserollen vekk fra plata. Vri opp den bløtlagte gelatinen, ha den i den kokende grøten og rør til all gelatin er oppløst. Sett kasserollen i kaldt vann og rør av og til i grøten under avkjølingen. Ha kaldt vann i en randform (ca. 1 liter). Stivpisk kremfløten og bland den med den avkjølte grøten. Hell vannet ut av randforma, hell i grøten og sett formen kaldt til den stivner(2-3 timer i kjøleskap). Dypp formen i kokende vann et øyeblikk og hvelv på fat. Fyll jordbær i midten/rundt. Drypp litt sitronsaft over. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|