Tilbake

Pai med nøttefyll

Den sprø paibunnen er fylt med smakfullt nøttefyll. Kaken kan serveres som dessert eller til kaffen. Serveres gjerne med pisket krem ved siden av.
Ingredienser  
Paideig:
150 g smør eller margarin
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyll:
ca. 1 dl eplemos

Nøttedeig:
2 egg
100 g sukker
100 g malte hasselnøtter
4 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver

Pynt:
ca. 100 g kokesjokolade
nøttedryss

Slik gjør du
Smuldre sammen smør og mel og samle deigen med vann. Dekk med plast og sett kaldt en halv time. Kjevle ut deigen og dekk bunn og sider i paiform med løs bunn. Legg en strimmel aluminiumsfolie rundt deigkanten slik at deigen ikke sklir ned og legger seg i bunnen. Prikk deigen med gaffel og stek den gyllen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter nederst i ovnen.

Fyllet: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i malte nøtter, hvetemel og bakepulver. Dekk paibunnen med eplemos. Hell nøttedeigen over og stek kaka ved 200 grader i ca. 20 minutter på nederste rille.
Ta kaka ut av forma mens den ennå er lunken. Smelt sjokolade og stryk den over den lunkne kaka. Dryss over halve nøtter.
Kilde: ho Wenche