Pai med nøttefyll |
|
Den sprø paibunnen er fylt med smakfullt nøttefyll.
Kaken kan serveres som dessert eller til kaffen.
Serveres gjerne med pisket krem ved siden av. |
Ingredienser |
|
Paideig: 150 g smør eller margarin 200 g hvetemel 2 ss vann
Fyll: ca. 1 dl eplemos
Nøttedeig: 2 egg 100 g sukker 100 g malte hasselnøtter 4 ss hvetemel 1/2 ts bakepulver
Pynt: ca. 100 g kokesjokolade nøttedryss
|
|
Slik gjør du |
Smuldre sammen smør og mel og samle deigen med vann. Dekk med plast og sett kaldt en halv time. Kjevle ut deigen og dekk bunn og sider i paiform med løs bunn. Legg en strimmel aluminiumsfolie rundt deigkanten slik at deigen ikke sklir ned og legger seg i bunnen. Prikk deigen med gaffel og stek den gyllen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter nederst i ovnen.
Fyllet: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i malte nøtter, hvetemel og bakepulver. Dekk paibunnen med eplemos. Hell nøttedeigen over og stek kaka ved 200 grader i ca. 20 minutter på nederste rille. Ta kaka ut av forma mens den ennå er lunken. Smelt sjokolade og stryk den over den lunkne kaka. Dryss over halve nøtter. |
Kilde: ho Wenche |