Tilbake

Eplekake med mørdeigsbunn

Kaken kan også lages med bær istedet for epler. Kaken serveres med pisket krem eller vanilje-is.
Ingredienser Bilde
250 gr. mel
125 gr. smør
250 gr. sukker
2 egg
1ts bakepulver
Epler (ca.2)
Vaniljesukker
Eplekake med mørdeigsbunn
Slik gjør du
Bland bakepulver i melet. Smuldre smøret i melet.
Ha i sukker + eggene.

Deigen blir ganske myk, men ikke fall for fristelsen til å ta mer mel oppi. Løsning: fukt hendene og klem deigen på plass i en paiform. La noe deig være igjen til toppen.

Skjær eplene i tynne skiver som du fordeler utover bunnen. Strø vaniljesukker over.

Rull tynne "pølser" av deigen. Legg disse på kryss og tvers på toppen.

Stekes v/200 grader i 1/2 time.

Server gjerne kaken mens den er lunken.
Kilde: Karen