Eplekake med mørdeigsbunn |
|
Kaken kan også lages med bær istedet for epler.
Kaken serveres med pisket krem eller vanilje-is.
|
Ingredienser |
Bilde |
250 gr. mel 125 gr. smør 250 gr. sukker 2 egg 1ts bakepulver Epler (ca.2) Vaniljesukker |
|
|
Slik gjør du |
Bland bakepulver i melet. Smuldre smøret i melet. Ha i sukker + eggene.
Deigen blir ganske myk, men ikke fall for fristelsen til å ta mer mel oppi. Løsning: fukt hendene og klem deigen på plass i en paiform. La noe deig være igjen til toppen.
Skjær eplene i tynne skiver som du fordeler utover bunnen. Strø vaniljesukker over.
Rull tynne "pølser" av deigen. Legg disse på kryss og tvers på toppen.
Stekes v/200 grader i 1/2 time.
Server gjerne kaken mens den er lunken.
|
Kilde: Karen |