Sukkerbrød med valnøtter |
|
Sukkerbrødet får god nøttesmak og blir mørkere enn vanlige sukkerbrød.
Om du sløyfer nøttene, må du bruke 50 g mer hvetemel.
Bildet: Her er valnøtter hakket med stavmikser. Trolig blir den noe luftigere når de er malt på mandelkvern, den den er god uansett. |
Ingredienser |
Bilde |
4 egg (du kan bruke 6 egg og inntil 150 g sukker for å få høyere kake) 100 g sukker 100 g hvetemel 1 ts bakepulver 100 g malte valnøtter
|
|
|
Slik gjør du |
Visp egg og sukker til stiv eggedosis (da kan du skrive OLE i eggedosisen før den viskes ut !) Sikt i mel og bakepulver. Ha i valnøtter og rør forsiktig til alt er blandet med eggedosisen (den innpiskede lufta må ikke røres ut igjen...). Hell røren i smurt springform (24 cm). Stek ved 180 grader i ca. 30 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist. Kan deles i tre lag. |
Spesielle egenskaper |
Uten melkeprodukter |
Kilde: ho Wenche |