Tilbake

Fragitites - nøttebunn med fyll

Ingredienser  
3 eggehviter
100 g hasselnøttkjerner
150 g melis
2 ss mel

Fyll:
3 eggehviter
75 g melis
2 ts pulverkaffe
100 g mykt smør
Slik gjør du
Tørk hasselnøttene og mal dem. Pisk eggehvitene meget stive. Bland i nøttene med siktet melis og mel og vend det i eggehvitene.
Bre deigen utover en kledd liten langpanne. Deigen skal være 1,5-2 cm tykk. Stek den midt i ovnen ved 155-160 grader i ca. 20 minutter.
Bland eggehvite og melis i en kjele og pisk dette ved langsom oppvarming til kremen er jevn. Ta den av varmen og pisk inn kaffepulver. Rør smøret i litt om gangen.
Skjær den avkjølte kaka i to like store stykker og legg dem sammen med kremen. Sett kaka kaldt, men ikke i kjøleskapet.
Skjær i firkanter med en skarp kniv. Sikt litt melis over kakene.
Kilde: ho Wenche