Fragitites - nøttebunn med fyll |
|
|
Ingredienser |
|
3 eggehviter 100 g hasselnøttkjerner 150 g melis 2 ss mel
Fyll: 3 eggehviter 75 g melis 2 ts pulverkaffe 100 g mykt smør |
|
Slik gjør du |
Tørk hasselnøttene og mal dem. Pisk eggehvitene meget stive. Bland i nøttene med siktet melis og mel og vend det i eggehvitene. Bre deigen utover en kledd liten langpanne. Deigen skal være 1,5-2 cm tykk. Stek den midt i ovnen ved 155-160 grader i ca. 20 minutter. Bland eggehvite og melis i en kjele og pisk dette ved langsom oppvarming til kremen er jevn. Ta den av varmen og pisk inn kaffepulver. Rør smøret i litt om gangen. Skjær den avkjølte kaka i to like store stykker og legg dem sammen med kremen. Sett kaka kaldt, men ikke i kjøleskapet. Skjær i firkanter med en skarp kniv. Sikt litt melis over kakene. |
Kilde: ho Wenche |
|