Rømmebrød |
|
Løvtynt og lekkert.
Merk at deigen skal stå kjølig 1-2 dager.
Stekes på takke.
|
Ingredienser |
|
400 g hvetemel 250 gram margarin 2,5 dl seterrømme 1 sammenvispet egg
|
|
Slik gjør du |
Smuldre smøret i melet. Ha i rømme og egg. Arbeid deigen forsiktig sammen. La deigen stå kaldt 1-2 dager. Kjevl den tynt ut som til lefse. Strø på sukker og kjevle det forsiktig inn. Steik leiven på takke med sukkersida ned først. Når leiven snues, strøs sukker på med en gang. Bruk middels varm takke. Sukkeret skal bli karamellisert, men ikke brent. Del leiven forsiktig opp i spisser med skarp kniv eller bakkelsspore. Rømmebrød oppbevares i boks eller i fryseren. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: ho Wenche |
|