Streuselkuchen |
|
Tysk kake. Kan fryses og varmes opp som vanlig gjærbakst. |
Ingredienser |
|
500 g hvetemel 25 g gjær 2,5 dl melk 50-80 g smør 50-100 g sukker 1-2 egg revet skall av 1/2 sitron
Streusel: 300 g hvetemel 200 g smør 125 g sukker 2 ts vaniljesukker
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og lunk melken i det. Rør ut gjæren i væsken og pisk inn eggene og sukkeret. Ha i nesten alt melet og bland raskt sammen. Ha i mer mel om nødvendig, deigen bør ikke være for fast. Sett den til heving til dobbel størrelse. Smør en stekeplate og bre deigen utover hele platen. Bruk et kjevle til hjelp. Smuldre ingrediensene til streuselet sammen med fingrene slik at det blir små "krummer". Dryss dette oppå deigen og la kaken heve på nytt ca. 25 minutter. Stek den ved 200 grader i ca. 30 minutter.
|
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: ho Wenche |
|