Tilbake

Streuselkuchen

Tysk kake. Kan fryses og varmes opp som vanlig gjærbakst.
Ingredienser  
500 g hvetemel
25 g gjær
2,5 dl melk
50-80 g smør
50-100 g sukker
1-2 egg
revet skall av 1/2 sitron

Streusel:
300 g hvetemel
200 g smør
125 g sukker
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du
Smelt smøret og lunk melken i det. Rør ut gjæren i væsken og pisk inn eggene og sukkeret. Ha i nesten alt melet og bland raskt sammen. Ha i mer mel om nødvendig, deigen bør ikke være for fast. Sett den til heving til dobbel størrelse.
Smør en stekeplate og bre deigen utover hele platen. Bruk et kjevle til hjelp.
Smuldre ingrediensene til streuselet sammen med fingrene slik at det blir små "krummer". Dryss dette oppå deigen og la kaken heve på nytt ca. 25 minutter.
Stek den ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Spesielle egenskaper
Utenlandsk spesialitet
Kilde: ho Wenche