Tilbake

Honningpai

Ingredienser  
Bunn:
2 dl hvetemel
100 g smør
2 ss vann

Fyll:
300 g valnøtter og hasselnøtter
1/2 dl hvetemel
75 g smør
1 1/2 dl honning
2 egg
Slik gjør du
Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Arbeid deigen raskt sammen og sett den kjølig en halv time.
Kjevle den ut og kle ei paiform med løs bunn. Fest deigkanten med en aluminiumsfolie og forsteik bunnen ved 200 grader i 10 minutter.
Grovhakk nøttene og bland med melet. Smelt smør og honning i en kjele. Ha i nøtteblandingen. Ha i egg og rør kraftig. Ta bort folieremsen og hell fyllet i paiskallet.
Steikes i nedre del av ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl i formen. Serveres med krem.
Kilde: ho Wenche