Squashbrød |
|
Denne deigen gir ca 40 fine, saftige småbrød. |
Ingredienser |
Bilde |
50 g smør 4 dl melk 1 dl lettrømme 50 g gjær 2 ts salt 2 ts sukker 200 g grovrevet squash 1 dl frisk, hakket persille ca 800 g hvetemel
1 egg til pensling |
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret, hell melkeproduktene i og varm det til fingervarmt. Løs opp gjæren i dette hvis du bruker fersk gjær. Bland alt det tørre, og hell væsken i. Når dette er rørt jevnt, kan du helle i squash og persille.
Sett deigen til heving i ca en time eller til den er dobbelt så stor. Elt deigen på et bakebord. Det kan være nødvendig å tilsette en del ekstra mel for å få deigen fast nok til å arbeide med. Bak ut til små, avlange pølser (ca 10 cm lange) og etterhev. Pensle med sammenvispet egg. Stekes i 15 min ved 225 grader. |
Kilde: Oddny |
|