Tilbake

Meliskake

Ingredienser  
Mørdeig:
4,5-5 dl hvetemel
3/4 dl sukker
200 g smør
5-6 mandeldråper
1 eggeplomme
eller 1 egg

Fyll:
4-5 ss tykt bringebærsyltetøy

Glasur:
1 dl melis
1 ss vann
Slik gjør du
Legg vel halvparten av melet på bordet og ha i sukker, mandeldråper og smøret i mindre biter.
Smuldre smøret i melet og arbeid raskt sammen med egget.
Ha evt. i mer mel, deigen skal ikke være for fast. La den hvile i kjøleskapet en stund.
Trill deigen i fire lengder, ca. 35 cm lange. Legg de på kledd eller smurt stekeplate. Trykk de litt ned slik at de blir ca. 5 cm brede. Lag en fordypning i midten, fyll den med syltetøy.
Stek lengdene midt i ovnen ved 175-200 grader til de er svakt gyldne, ca. 15-20 minutter.
Avkjøl på plata. Lag glasuren og stryk den på kakene. Skjær lengdene på skrå i passelig store biter.
Kilde: ho Wenche