Meliskake |
|
|
Ingredienser |
|
Mørdeig: 4,5-5 dl hvetemel 3/4 dl sukker 200 g smør 5-6 mandeldråper 1 eggeplomme eller 1 egg
Fyll: 4-5 ss tykt bringebærsyltetøy
Glasur: 1 dl melis 1 ss vann |
|
Slik gjør du |
Legg vel halvparten av melet på bordet og ha i sukker, mandeldråper og smøret i mindre biter. Smuldre smøret i melet og arbeid raskt sammen med egget. Ha evt. i mer mel, deigen skal ikke være for fast. La den hvile i kjøleskapet en stund. Trill deigen i fire lengder, ca. 35 cm lange. Legg de på kledd eller smurt stekeplate. Trykk de litt ned slik at de blir ca. 5 cm brede. Lag en fordypning i midten, fyll den med syltetøy. Stek lengdene midt i ovnen ved 175-200 grader til de er svakt gyldne, ca. 15-20 minutter. Avkjøl på plata. Lag glasuren og stryk den på kakene. Skjær lengdene på skrå i passelig store biter. |
Kilde: ho Wenche |
|