Yoghurtkake med marengs |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
1 tynn sukkerbrødbunn
Sprø marengsbunn: 1 eggehvite 1 dl sukker 1 ss potetmel 1/4 ts hornsalt
Fyll: 6 plater gelatin 3 dl naturell yoghurt 3 dl kremfløte 3 ss sukker 1 1/2 ss vaniljesukker 2,5-3 dl friske eller frosne bær (blåbær ?)
|
|
|
Slik gjør du |
Lag en tynn sukkerbrødbunn (ca. 20 cm). Har du større bunn, blir ikke fyllet så høyt. Pisk eggehviten helt stiv og hard. Sikt sammen det tørre og vend melblandingen forsiktig inn i eggehviten. Kle en stekeplate med bakepapir og merk opp en ring litt mindre ennn sukkerbrødet. Fordel marengsmassen utover og stek den ved 125 grader til den er tørr. Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt den i litt kokende vann. Rør den forsiktig inn i yoghurten. Pisk kremen med sukkeret og ha i vaniljesukker. Bland med yoghurten og ha i bærene. La kremen stå litt til den tykner. Legg sukkerbrødbunnen på et fat og sett ringen fra formen rundt. Hell i kremen og sett kjølig til det er helt stivnet. Ta bort ringen og legg marengsbunnen oppå. Dryss litt melis over og pynt med blåbær.
Server kaken helst 8-10 timer etter at den er lagt sammen. |
Kilde: ho Wenche |
|