Horn med nøttefyll |
|
Ca. 24 stykker, nokså små.
Mandler kan brukes istedet for nøtter.
|
Ingredienser |
|
Deig: 150 g smør eller margarin ca. 300 g (5 dl) hvetemel 25 g gjær 3/4 dl melk 1/2 ts salt 1 ss sukker 2 egg
Fyll: 50 g hasselnøtter 2 ss smør eller margarin 50 g (3/4 dl sukker) 2 ts vaniljesukker
|
|
Slik gjør du |
Smuldre smøret i ca. 4 dl mel til en grynete masse. Enten for hånd eller i matmølle. Løs gjæren opp i lunken melk. Rør inn salt, sukker og 1 1/2 sammenpisket egg. Hell gjærvæsken over melet og elt til en smidig deig med mer mel om nødvendig. Deigen skal såvidt slippe bakebollen. Sett til heving ca. 1 time godt tildekket på et lunt sted. Mal eller finhakk nøttekjernene og rør de med mykt smør, sukker og vaniljesukker. Ta deigen opp på bakebordet, del den i tre deler. Kjevle hvert emne til en sirkel som deles i åtte trekanter. Legg på fyll og rull sammen til horn fra den brede enden. Legg hornene på bakepapirkledd plate og etterhev 30-40 minutter. Pensle med samenvispet egg. Stek midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist. |
Kilde: ho Wenche |
|