Glace au Four |
|
Dette er en dessertkake til å imponere med! Is inni og marengs utenpå.
Bunnen kjøper du ferdig, eller du kan bruke halv porsjon av sukkerbrødoppskriften til Kakemonsen.com, se under Grunnoppskrifter. |
Ingredienser |
|
1 tynn sukkerbrødbunn 1 liter vaniljeis- unngå mykis hvis du kan.
Marengs av 4 eggehviter 8 ss sukker
Hakkede mandler eller mandelspon til pynt |
|
Slik gjør du |
Bunnen og isen må ha samme form. Altså: Du kan skjære til sukkerbrødet så det passer til isen, eller tine isen litt opp og forme den etter sukkerbrødet. Pass på at det ikke er luftlommer i isen. Dette bør du gjøre dagen før, slik at du får frosset isen skikkelig igjen.
Visp eggehvitene stive, tilsett sukkeret spiseskjevis under piskingen.
Varm opp stekeovnen til 275 grader.
Legg sukkerbrødet og isen på et kaldt fat som tåler stekeovnsvarme. Dekk isen omhyggelig med marengsmassen, det må ikke være hull. Strø mandlene over. Sett fatet i ovnen til marengsen har fått farge, ca 2-4 minutter.
Serveres straks, gjerne med sjokoladesaus eller bærsaus.
|
Kilde: Oddny |
|