Yoghurt Russe |
|
|
Ingredienser |
|
Rullekake: 3 egg 100 g sukker 100 g hvetemel 1/2 ts bakepulver ca. 2 dl lett bringebærsyltetøy
Fromasj: 6 plater gelatin 2 eggehviter 50 g sukker 5 dl fruktyoghurt (kirsebær for eks.) |
|
Slik gjør du |
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen det tørre og bland det forsiktig i eggedosisen. Kle en langpanne, 30 x 40 cm, med bakepapir og fordel kakerøra jevnt utover. Stek kaka ved 225 grader i ca. 5 minutter. Hvelv kaka på et sukkerstrødd matpapir. Fjern langpanna og bakepapiret. Smør syltetøyet tynt utover kaka. Rull sammen og avkjøl. Bløt gelatinen i kaldt vann. Visp eggehvitene stive, ha i sukker og visp litt til. Bland inn yoghurten. Smelt gelatinen i 1/2 dl kokende vann, avkjøl litt og rør den inn i yoghurtblandingen. Skjær rullekaka i jevne skiver. Legg de i en bolle (plastkledd innvendig ?) slik at bunn og kanter blir helt dekket. Hell fromasjen i og sett desserten i kjøleskapet til den er stiv. Hvelv fromasjen ut på et fat og pynt med bær rundt. |
Kilde: ho Wenche |
|