Tilbake

Nøttekake

Ingredienser  
200 g smør eller margarin
200 g (vel 2 dl) sukker
4 egg
1 dl melk
240 g (4 dl) hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
120 g (2 dl) malte valnøtter
80 g (1 dl) grovhakkede valnøtter

Glasur:
120 g (2 dl) melis
1-2 ts kaffe

Pynt:
syltede appelsiner eller annen kakepynt
Slik gjør du
Pisk margarin og sukker lyst og porøst. Ha i ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert. Ha i melk vekselsvis med mel blandet med bakepulver og nøtter. Bland røren godt sammen, hell den i smurt og strødd form (2 liters brødform). Stek ved 180 grader nederst i ovnen i ca. 1 time eller til den er gyllen, lett hevet og slipper kanten av formen. Avkjøles på rist.
Når den er avkjølt, smøres glasuren over, kaka pyntes og skjæres i tykke skiver ved servering.
Kilde: ho Wenche