Nøttekake |
|
|
Ingredienser |
|
200 g smør eller margarin 200 g (vel 2 dl) sukker 4 egg 1 dl melk 240 g (4 dl) hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 120 g (2 dl) malte valnøtter 80 g (1 dl) grovhakkede valnøtter
Glasur: 120 g (2 dl) melis 1-2 ts kaffe
Pynt: syltede appelsiner eller annen kakepynt
|
|
Slik gjør du |
Pisk margarin og sukker lyst og porøst. Ha i ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert. Ha i melk vekselsvis med mel blandet med bakepulver og nøtter. Bland røren godt sammen, hell den i smurt og strødd form (2 liters brødform). Stek ved 180 grader nederst i ovnen i ca. 1 time eller til den er gyllen, lett hevet og slipper kanten av formen. Avkjøles på rist. Når den er avkjølt, smøres glasuren over, kaka pyntes og skjæres i tykke skiver ved servering. |
Kilde: ho Wenche |
|