Brød med linfrø |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
50 g gjær 12 dl lunkent vann 3 ts salt 2 ts sukker 1 dl linfrø 3 dl havregryn 7 dl sammalt hvete, grov ca. 17 dl hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i en bakebolle, løs den opp i litt fingervarmt vann. Ha i resten av vannet, salt, sukker, linfrø, havregryn og sammalt hvete. Elt inn hvetemel til en smidig deig som slipper bollen. La den heve under plast ca. 1 time. Form deigen på melet bakebord til tre runde brød som settes på ovnsbrett med bakepapir. La heve lunt og tildekket ca. 1/2 time. Dusj eller pensle brødene med vann, stek de ved 220 grader nederst i ovnen ca. 1 time. Slå av ovnsvarmen når det er 10 minutter igjen av steketida. Avkjøl på rist under handduk. |
Kilde: ho Wenche |
|