Tilbake

Nougat

Ingredienser  
100 g melkesjokolade
100 g kokosfett
ca. 1,5 dl melis (75 gram)
3 ss tørrmelk
1/2 ss vaniljesukker
1 1/2 ss kakao
50 g hasselnøttkjerner
Slik gjør du
Rist nøttekjernene i varm panne. Vend de slik at de blir jevnt gyldne.Tørk de i et handkle. Finhakk eller mal de.
Smelt sjokolade sammen med kokosfett i vannbad. Sikt melis, tørrmelk, vaniljesukker og kakao i en bolle. Bland i de malte nøttene.
Ha i sjokolade/kokosblandingen under omrøring. Rør nougaten jevn og hell den i en oljesmurt (aluminiums)form (ca. 10 x 15 cm).
Sett den kaldt, minst en time før den brukes. Nougaten bør ha romtemperatur når den brukes, ellers vil den brekke.
Kilde: ho Wenche