Nougat |
|
|
Ingredienser |
|
100 g melkesjokolade 100 g kokosfett ca. 1,5 dl melis (75 gram) 3 ss tørrmelk 1/2 ss vaniljesukker 1 1/2 ss kakao 50 g hasselnøttkjerner |
|
Slik gjør du |
Rist nøttekjernene i varm panne. Vend de slik at de blir jevnt gyldne.Tørk de i et handkle. Finhakk eller mal de. Smelt sjokolade sammen med kokosfett i vannbad. Sikt melis, tørrmelk, vaniljesukker og kakao i en bolle. Bland i de malte nøttene. Ha i sjokolade/kokosblandingen under omrøring. Rør nougaten jevn og hell den i en oljesmurt (aluminiums)form (ca. 10 x 15 cm). Sett den kaldt, minst en time før den brukes. Nougaten bør ha romtemperatur når den brukes, ellers vil den brekke. |
Kilde: ho Wenche |
|