Tilbake

Helkornbrød

Ingredienser Bilde
4 dl helkorn (hvete eller rug)
3 dl kokende vann
5 dl melk
50 g gjær
1 ss salt
4 dl sammalt hvete eller rug
ca. 500 g (knapt 9 dl) hvetemel

Helkornbrød
Slik gjør du
Hell kokende vann over helkornet i en bakebolle. La stå 20-30 minutter. Varm melka fingervarm og smuldre gjæren i den, rør alt i bakebollen til gjæren er oppløst.Ha i salt og mesteparten av melet. Bland deigen godt sammen og ha i mel etter behov. Deigen skal være blank og smidig og slippe bollen. Hev tildekket og lunt. Bak ut to brød som legges i former eller på ovnsbrett. Hev. Stek ved 200 grader nederst i ovnen ca. 40 minutter.

Til brødet på bildet er det brukt havre helkorn og en blanding av sammalt hvete og rug.
Kilde: ho Wenche