Helkornbrød |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
4 dl helkorn (hvete eller rug) 3 dl kokende vann 5 dl melk 50 g gjær 1 ss salt 4 dl sammalt hvete eller rug ca. 500 g (knapt 9 dl) hvetemel
|
|
|
Slik gjør du |
Hell kokende vann over helkornet i en bakebolle. La stå 20-30 minutter. Varm melka fingervarm og smuldre gjæren i den, rør alt i bakebollen til gjæren er oppløst.Ha i salt og mesteparten av melet. Bland deigen godt sammen og ha i mel etter behov. Deigen skal være blank og smidig og slippe bollen. Hev tildekket og lunt. Bak ut to brød som legges i former eller på ovnsbrett. Hev. Stek ved 200 grader nederst i ovnen ca. 40 minutter.
Til brødet på bildet er det brukt havre helkorn og en blanding av sammalt hvete og rug. |
Kilde: ho Wenche |
|