| 
				
					| Bolledeig  |  
					|  |  
					| Ingen |  
					| 
							
								| Ingredienser | Bilde |  
							
									| 150 gr. margarin 4 dl. lunken melk
 3 ss. sukker
 1-2 ts kardemomme
 1 egg
 2 ts. vaniliesukker eller 1 vaniliestang(bare frøene inni skjær på langs og skrap de ut),
 1 pose tørrgjær
 Mel til passe deig, ca 600 gram
 |   |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Bland alle ingrediensene. 
 Deigen heves to ganger: Etter du har blandet inn alle ingrediensene, settes deigen i en tynn bakebolle i vaskekummen med vann med temp. 37.5+- med et rent kjøkkenhåndkle over i 20-30 min. Når du her trillet bollene ut, settes stekeplata med bollene på den oppvarmede ovnen og hev til dobbel størrelse, ca.10-15 min.
 
 Stekes ved 225 grader i ca 10 min. eller til de har fått fin farge.
 |  
					| Spesielle egenskaper |  | Velegnet til frysing |  
					| Kilde: turid mellemsæter |  |