Tilbake

Bolledeig

Ingen
Ingredienser Bilde
150 gr. margarin
4 dl. lunken melk
3 ss. sukker
1-2 ts kardemomme
1 egg
2 ts. vaniliesukker eller 1 vaniliestang(bare frøene inni skjær på langs og skrap de ut),
1 pose tørrgjær
Mel til passe deig, ca 600 gram
Bolledeig
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene.

Deigen heves to ganger: Etter du har blandet inn alle ingrediensene, settes deigen i en tynn bakebolle i vaskekummen med vann med temp. 37.5+- med et rent kjøkkenhåndkle over i 20-30 min. Når du her trillet bollene ut, settes stekeplata med bollene på den oppvarmede ovnen og hev til dobbel størrelse, ca.10-15 min.

Stekes ved 225 grader i ca 10 min. eller til de har fått fin farge.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: turid mellemsæter