Bolledeig |
|
Ingen |
Ingredienser |
Bilde |
150 gr. margarin 4 dl. lunken melk 3 ss. sukker 1-2 ts kardemomme 1 egg 2 ts. vaniliesukker eller 1 vaniliestang(bare frøene inni skjær på langs og skrap de ut), 1 pose tørrgjær Mel til passe deig, ca 600 gram |
|
|
Slik gjør du |
Bland alle ingrediensene.
Deigen heves to ganger: Etter du har blandet inn alle ingrediensene, settes deigen i en tynn bakebolle i vaskekummen med vann med temp. 37.5+- med et rent kjøkkenhåndkle over i 20-30 min. Når du her trillet bollene ut, settes stekeplata med bollene på den oppvarmede ovnen og hev til dobbel størrelse, ca.10-15 min.
Stekes ved 225 grader i ca 10 min. eller til de har fått fin farge. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: turid mellemsæter |
|