Tilbake

Hvetekake med fyll

Hvetekaken er rund og fylles som en bløtkake med eplemos, vanilje- og fløtekrem. Bruk gjerne ferdigkjøpt vaniljekrem. For at kaka skal bli lettere å skjære opp,gjør du slik: Skjær den øverste bunnen i to rett over, deretter i snipper som legges oppå kaken slik at den ser hel ut.
Ingredienser  
Bunnen:
1,5 dl melk
1/2 pakke fersk gjær eller
1/2 pose tørrgjær
3-4 ss halvsmeltet smør
3 ss sukker
1/2 ts malt kardemomme
1 klype salt
1 sammenvispet egg
(spar litt til pensling)
ca. 5 dl hvetemel

Pynt:
perlesukker
hakkede mandler

Fyll:
2 dl eplemos
2 dl vaniljekrem
2 dl kremfløte

Slik gjør du
Rør fersk gjær ut i lunken melk eller smuldre tørrgjær i melet. Ha i smøret i små klatter, ha i sukker, kardemomme, salt og halvparten av egget. Ha i mesteparten av melet og arbeid deigen blank og smidig så den så vidt slipper bollen. Ha evt. i mer mel. Dekk til og hev til dobbel størrelse. Arbeid deigen gjennom og form til et rundt emne. Kjevle til en rund kakebunn (diameter ca. 25 cm). Hev på kledd ovnsbrett ca. 25-40 minutter avhengig av om du bruker fersk eller tørr gjær. Pensle med resten av egget. Dryss pynten over. Stek ved 225 grader nederst i ovnen i 20-30 minutter til kaka er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøl på rist. Del bunnen i to lag. Legg den nederste på et fat. Bre over eplemos, deretter vaniljekrem og pisket kremfløte. Legg den andre delen over (delt i snipper som beskrevet ovenfor).
Kilde: ho Wenche