Gjærkringle |
|
|
Ingredienser |
|
50 g gjær 2,5 dl melk 3 egg 125 g smør 1/2 ts salt 1 ts kardemomme 3 ss sukker 75 g rosiner 40 g sukat ca. 650 g hvetemel
Pynt: 50 g hakkede mandler perlesukker |
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og lunk melken i det. Rør ut gjæren i væsken og bland i sammenpiskede egg. Ha i mesteparten av melet, sammen med sukker, salt og kardemomme. Bland lett og ha i rosiner og sukat. Ha i mer mel til du får en fast deig som ikke er for fast. Dekk deigen til , la den heve seg godt opp. Trill ut en lang pølse. Form den til en kringle på kledd stekeplate. Etterhev godt, pensle med egg, dryss med hakkede mandler og sukker. Stek ved 200 grader i 20-30 minutter, nederst i ovnen, til kringla er gyllenbrun. |
Kilde: ho Wenche |
|