Ferskenkake |
|
10 porsjoner |
Ingredienser |
|
Bunn: • 5 egg • 125 gr sukker • 125 gr hvetemel • 1 ts bakepulver
Fyll: • 1 boks (ca.400 g) fersken (• 1½ dl bringebær/jordbær syltetøy) • 3 dl kremfløte • 1 ts sukker
Pynt: • 3 dl kremfløte • 1 ts sukker • 300 gr marsipan |
|
Slik gjør du |
2 formkakeformer: 1 liter og 1,25 liter. I stekeovnen ved 175 grader, ca. 30 minutter.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis i en bakebolle. Sikt hvetemel og bakepulver i bollen og rør det forsiktig i eggedosisen. Legg bakepapir i bunnen av de smurte formene og fordel røren i. Stek bunnene og avkjøl dem på rist.
Del bunnene i to lag. Dynk med saften fra ferskenboksen. Fordel (syltetøy og) ferskenbiter over kakebunnen. Visp all kremfløten med sukker, dekk frukten med krem, legg på toppen og dekk hele kaken med resten av kremen.
Kjevle ut marsipan og lag en remse som passer til kaken. Pynt eventuelt kaken med marsipantall, bokstaver og lys. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: TINE |
|