Tilbake

Rulade med krydder

Ingredienser  
3 store egg
1 eggehvite
125 g. sukker
1 ts. kardemomme
1 1/2 ts. nellik
1 ts. ingefær
75 g. hv.mel
1 1/2 ts. bakepulver

SMØREKREM:

100 g. smør
200 g. melis
1 eggeplomme
3-4 ss. appelsinsaft
litt appelsin skall
Slik gjør du
-pisk egg, eggehvite og sukker til stiv eggedosis.
-bland krydder og bakepulver i melet og vend det forsiktig i eggedosisen.
-kle en langpanne, 30x40cm, med bakepapir. (Har du for stor langpanne, kan du legge pakken med bakepapir langs den ene kanten)
-bre røren utover.
-stekes v/235 grader på nederste rille i 8-10 min.

-legg så et ark med bakepapir på benken og strø godt med sukker.
-legg kaken der, og dra forsiktig av bakepapiret.
-legg langpannen over mens den avkjøles, da holder den seg myk.

SMØREKREM:
-rør smør og melis sammen med eggeplommen og appelsinsaft.
-smak til med appelsinskall.
-smør kremen utover den avkjølte kaken, og rull den forsiktig sammen.
-la den ligge kjølig med skjøten ned, innpakket i bakepapir og plast.
-pynt om ønskelig med melisglasur.

-oppbevares kjølig.
Kilde: Elin