Rulade med krydder |
|
|
Ingredienser |
|
3 store egg 1 eggehvite 125 g. sukker 1 ts. kardemomme 1 1/2 ts. nellik 1 ts. ingefær 75 g. hv.mel 1 1/2 ts. bakepulver
SMØREKREM:
100 g. smør 200 g. melis 1 eggeplomme 3-4 ss. appelsinsaft litt appelsin skall |
|
Slik gjør du |
-pisk egg, eggehvite og sukker til stiv eggedosis. -bland krydder og bakepulver i melet og vend det forsiktig i eggedosisen. -kle en langpanne, 30x40cm, med bakepapir. (Har du for stor langpanne, kan du legge pakken med bakepapir langs den ene kanten) -bre røren utover. -stekes v/235 grader på nederste rille i 8-10 min.
-legg så et ark med bakepapir på benken og strø godt med sukker. -legg kaken der, og dra forsiktig av bakepapiret. -legg langpannen over mens den avkjøles, da holder den seg myk.
SMØREKREM: -rør smør og melis sammen med eggeplommen og appelsinsaft. -smak til med appelsinskall. -smør kremen utover den avkjølte kaken, og rull den forsiktig sammen. -la den ligge kjølig med skjøten ned, innpakket i bakepapir og plast. -pynt om ønskelig med melisglasur.
-oppbevares kjølig. |
Kilde: Elin |
|