Tilbake

Gelékake med fromasj

Selvfølgelig kan en bruke andre gelésmaker; jordbær i fromasjen og i lokket for eksempel. Bunnen kan være en godt dynket sukkerbrødbunn.
Ingredienser  
Bunn:
2 egg
150 g melis
150 g malte mandler
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver

Fromasj:
1 pk stikkelsbærgelépulver
2 1/2 dl vann
2 1/2 dl fløte
1 ss sukker

Gelélokk:
1 pk gelépulver (sitron eller stikkelsbær)
2 1/2 dl vann

Slik gjør du
Bunnen: Pisk eggedosis av egg og melis og ha i mandler, mel og bakepulver. Ha røren i en smurt form, 22 cm. Stek kaka ved 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles i formen.
Fromasj: Løs gelépulveret opp i kokende vann og avkjøl til geléen er halvstiv. Ha i pisket fløte med sukker og legg fromasjen over kakebunnen i formen. Pynt med oppskjært frukt; druer, mandarinbåter; bananskiver..
Lag så gelé igjen. Hell denne over fromasjen når den er halvstiv. La kaka stå kjølig til gelélokket er stivnet. Ta forsiktig av formringen.
Server med eller uten krem.
Kilde: ho Wenche