Gelékake med fromasj |
|
Selvfølgelig kan en bruke andre gelésmaker; jordbær i fromasjen og i lokket for eksempel.
Bunnen kan være en godt dynket sukkerbrødbunn. |
Ingredienser |
|
Bunn: 2 egg 150 g melis 150 g malte mandler 1 ss hvetemel 1/2 ts bakepulver
Fromasj: 1 pk stikkelsbærgelépulver 2 1/2 dl vann 2 1/2 dl fløte 1 ss sukker
Gelélokk: 1 pk gelépulver (sitron eller stikkelsbær) 2 1/2 dl vann
|
|
Slik gjør du |
Bunnen: Pisk eggedosis av egg og melis og ha i mandler, mel og bakepulver. Ha røren i en smurt form, 22 cm. Stek kaka ved 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles i formen. Fromasj: Løs gelépulveret opp i kokende vann og avkjøl til geléen er halvstiv. Ha i pisket fløte med sukker og legg fromasjen over kakebunnen i formen. Pynt med oppskjært frukt; druer, mandarinbåter; bananskiver.. Lag så gelé igjen. Hell denne over fromasjen når den er halvstiv. La kaka stå kjølig til gelélokket er stivnet. Ta forsiktig av formringen. Server med eller uten krem. |
Kilde: ho Wenche |
|