Møsbrømlefse med duppe |
|
|
Ingredienser |
|
Møsbrømlefse med duppe Ingredienser: 2 ss smør 2 ss lys sirup 1 l kulturmelk 2 ss sukker 1 ss hornsalt 1 kg hvetemel 250 g byggmel 250 g fin sammalt hvete
Smurning, primduppen: 500 g raspet mysost 5 dl melk 1-2 dl kulturmelk hvetemel sirup rømme smeltet smør
|
|
Slik gjør du |
Tilberedning: Smelt smøret og tilsett sirupen. Ha blandingen i melken. Bland i alt det tørre og tilsett. Del deigen i 40 emner, og kjevle ut tynne lefser med en gang. Stek lefsene på den ene siden over sterk varme. Legg dem oppå hverandre, med klede over og press. Avkjøl. Lefsene legges på takken. Lag primduppen ved å smelte mysost i melken. Visp i kulturmelk og jevn med hvetemel. Lefsene legges på takken. Primduppen smøres utover hele flaten. Ha på en klatt seterrømme og litt smeltet smør. Brett først inn en tredjedel, deretter brettes venstre side inn en tredjedel og så høyre side, slik at brettene går litt over hverandre, uten å dekke helt.
|
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: Jendor |
|