Marmorkake |
|
Marmorkake er noe alle liker. Den passer utmerket til alle anledninger
inkludert fest. Denne her kaken anbefales i høyeste grad.
Lurest å bruke en avlang form. |
Ingredienser |
|
Margarin/Smør 200g Sukker 2-3dl Egg 3 stk Hvetemel 4dl Bakepulver 1ts Fløte 1dl Vaniljesukker 1ts Sitron En halv Kakao 2ss Melk 2ss |
|
Slik gjør du |
Smør en avlang form. Rør margarinen/smøret og sukkeret hvitt. Rør i et egg om gangen. Blandingen kan bli grynete, men blir jevn igjen når melet røres i. Bland mel og bakepulver og rør den i smør-sukkerblandingen. Ha i fløten og rør til deigen er jevn.
Bland to tredeler av deigen med vaniljesukker og sitron, og en tredjedel av deigen med kakao og melk. Legg først et lag lys røre i formen,ha så i den mørke røren, og legg resten av den lyse på toppen. Dra en gaffel gjennom røren så den får et fint marmorert mønster.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i 3 kvarter - 1 time ved 180 grader.
Vel bekomne!! |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: Wert |
|