Tilbake

Marmorkake

Marmorkake er noe alle liker. Den passer utmerket til alle anledninger inkludert fest. Denne her kaken anbefales i høyeste grad. Lurest å bruke en avlang form.
Ingredienser  
Margarin/Smør 200g
Sukker 2-3dl
Egg 3 stk
Hvetemel 4dl
Bakepulver 1ts
Fløte 1dl
Vaniljesukker 1ts
Sitron En halv
Kakao 2ss
Melk 2ss
Slik gjør du
Smør en avlang form. Rør margarinen/smøret og sukkeret hvitt.
Rør i et egg om gangen. Blandingen kan bli grynete, men blir jevn igjen når melet røres i. Bland mel og bakepulver
og rør den i smør-sukkerblandingen. Ha i fløten og rør til deigen er jevn.

Bland to tredeler av deigen med vaniljesukker og sitron, og en tredjedel av deigen med kakao og melk.
Legg først et lag lys røre i formen,ha så i den mørke røren, og legg resten av den lyse på toppen.
Dra en gaffel gjennom røren så den får et fint marmorert mønster.

Stek kaken på nederste rille i ovnen i 3 kvarter - 1 time ved 180 grader.

Vel bekomne!!
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: Wert