Tilbake

Kanelstenger

ca. 36 stk.
Ingredienser  
100g smør
1 dl (90 g) sukker
1 eggeplomme
1 ss sirup
1 ts kanel
½ ts vaniljesukker
1 ts natron
ca. 3 dl (180 g) hvetemel
1 eggehvite, til pensling
1 ss perlesukker
10 mandler, hakket
Slik gjør du
Rør romtemperert smør luftig, tilsett sukkeret og rør til det blir skummende.

Tilsett eggeplomme, sirup, kanel, vanlijesukker, natron og hvetemel og arbeid deigen godt sammen.

La den stå i kjøleskapet i ca. ½ time.

Del deigen i tre og trill hvert emne til 25 cm lange pølser som legges på stekeplaten og trykkes flate, ca. ½ cm tykke.

Pensle lengdene med eggehviten og dryss med perlesukker og mandler.

Stek kakene i 10- 12 minutter midt i ovnen på 175ºC.

Del lengdene i 2 cm brede stenger på skrå mens de er varme. Avkjøl på rist.
Kilde: eip