Kanelstenger |
|
ca. 36 stk. |
Ingredienser |
|
100g smør 1 dl (90 g) sukker 1 eggeplomme 1 ss sirup 1 ts kanel ½ ts vaniljesukker 1 ts natron ca. 3 dl (180 g) hvetemel 1 eggehvite, til pensling 1 ss perlesukker 10 mandler, hakket |
|
Slik gjør du |
Rør romtemperert smør luftig, tilsett sukkeret og rør til det blir skummende.
Tilsett eggeplomme, sirup, kanel, vanlijesukker, natron og hvetemel og arbeid deigen godt sammen.
La den stå i kjøleskapet i ca. ½ time.
Del deigen i tre og trill hvert emne til 25 cm lange pølser som legges på stekeplaten og trykkes flate, ca. ½ cm tykke.
Pensle lengdene med eggehviten og dryss med perlesukker og mandler.
Stek kakene i 10- 12 minutter midt i ovnen på 175ºC.
Del lengdene i 2 cm brede stenger på skrå mens de er varme. Avkjøl på rist. |
Kilde: eip |
|