Kong Oscar II`s kake |
|
12-15 biter. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 100 g mandler 1,5 dl sukker 4 eggehviter
Krem: 4 eggeplommer 2 dl kremfløte 1 dl sukker 50 g smør
Krokan: 3/4 dl sukker 20 hakkede mandler |
|
|
Slik gjør du |
Skåld, plukk rene og mal mandlene. Bland dem med sukkeret. Visp hvitene til hardt skum og vend dem forsiktig inn i mandel/sukkerblandingen. Formes til 2 runde bunner, ca 23 cm i diameter, på en plate kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.
Bland ingrediensene til kremen i en kasserolle. La alt småkoke under visping til kremen tykner. Tilsett en anelse kokende vann hvis kremen skulle skille seg. La kremen bli kald.
Smelt under omrøring sukker til krokanen i en stekepanne. Legg i mandlene og rist dem samtidig. Hell krokanen på en oljet plate og la den avkjøle. Knus krokanen og bland den i eggekremen. Fordel halvparten av kremen på den ene bunnen, legg den andre over og resten av kremen på toppen. |
Kilde: Kakemonsens arkeologisk interessante papirarkiv |
|