Tilbake

Kong Oscar II`s kake

12-15 biter.
Ingredienser Bilde
Bunn:
100 g mandler
1,5 dl sukker
4 eggehviter

Krem:
4 eggeplommer
2 dl kremfløte
1 dl sukker
50 g smør

Krokan:
3/4 dl sukker
20 hakkede mandler
Kong Oscar II`s kake
Slik gjør du
Skåld, plukk rene og mal mandlene. Bland dem med sukkeret. Visp hvitene til hardt skum og vend dem forsiktig inn i mandel/sukkerblandingen. Formes til 2 runde bunner, ca 23 cm i diameter, på en plate kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.

Bland ingrediensene til kremen i en kasserolle. La alt småkoke under visping til kremen tykner. Tilsett en anelse kokende vann hvis kremen skulle skille seg. La kremen bli kald.

Smelt under omrøring sukker til krokanen i en stekepanne. Legg i mandlene og rist dem samtidig. Hell krokanen på en oljet plate og la den avkjøle. Knus krokanen og bland den i eggekremen. Fordel halvparten av kremen på den ene bunnen, legg den andre over og resten av kremen på toppen.
Kilde: Kakemonsens arkeologisk interessante papirarkiv