2 slag seigmenn |
|
|
Ingredienser |
|
1.Seigmenn: 15 plater gelatin 500 g sukker 2,5 dl saft eller juice 50 g sukker til å rulle de i
2. Seigmenn: 2 dl vann 1 kilo sukker 2 dl vann 100 g gelatinpulver 1 flaske ananasessens ca. 4 ts sitronsyre konditorfarge sukker |
|
Slik gjør du |
1. seigmenn: Kok opp sukker og saft. Ha i oppbløtte gelatinplater. Rør til de er smelta. Småkok i 15 minutter. Skyll en langpanne i kaldt vann, rist av vannet. Hell massen oppi og sett den kaldt (1-2 døgn). Når massen er stivnet, skjæres eller klippes den i biter eller figurer. Rull de i sukker og oppbevar kjølig i tette glass.
2.seigmenn: Kok opp vann og sukker til sukkeret løser seg opp. Varm opp vann med gelatinpulver mens du rører. Det må ikke koke. Bland alt sammen. Ha i essensen, fargen og sitronsyren. Fortsett som med de første seige menn.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel, Uten melkeprodukter |
Kilde: ho Wenche |
|