Tilbake

2 slag seigmenn

Ingredienser  
1.Seigmenn:
15 plater gelatin
500 g sukker
2,5 dl saft eller juice
50 g sukker til å rulle de i

2. Seigmenn:
2 dl vann
1 kilo sukker
2 dl vann
100 g gelatinpulver
1 flaske ananasessens
ca. 4 ts sitronsyre
konditorfarge
sukker
Slik gjør du
1. seigmenn:
Kok opp sukker og saft. Ha i oppbløtte gelatinplater. Rør til de er smelta. Småkok i 15 minutter. Skyll en langpanne i kaldt vann, rist av vannet. Hell massen oppi og sett den kaldt (1-2 døgn). Når massen er stivnet, skjæres eller klippes den i biter eller figurer. Rull de i sukker og oppbevar kjølig i tette glass.

2.seigmenn:
Kok opp vann og sukker til sukkeret løser seg opp. Varm opp vann med gelatinpulver mens du rører. Det må ikke koke. Bland alt sammen. Ha i essensen, fargen og sitronsyren.
Fortsett som med de første seige menn.

Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel, Uten melkeprodukter
Kilde: ho Wenche