Tilbake

Sprøtt juleknask

Ca. 50 stykker.
Ingredienser Bilde
100 g rosiner
4 cl konsentrert appelsinsaft
150 g mandelflak eller splitt
500 g kokesjokolade
eller hvit sjokolade
100 g cornflakes
Sprøtt juleknask
Slik gjør du
Bløt rosinene i appelsinsaft over natten. Rist mandelflakene i en tørr panne til de er gyldne rør flittig. Avkjøl dem litt.
La rosinene dryppe av på kjøkkenpapir. Grovhakk sjokoladen, smelt 2/3 i vannbad, ha i resten og rør til den er smeltet.
Bland forsiktig mandelflak, rosiner og cornflakes.
Del porsjonen i to. Bland halvparten av sjokoladen med den ene porsjonen, og sett topper med to spiseskjeer på bakepapir.
Gjør likedan med den andre halvparten.
La stå kjølig minst to timer til det er stivnet.

Spesielle egenskaper
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn
Kilde: ho Wenche