Sprøtt juleknask |
|
Ca. 50 stykker. |
Ingredienser |
Bilde |
100 g rosiner 4 cl konsentrert appelsinsaft 150 g mandelflak eller splitt 500 g kokesjokolade eller hvit sjokolade 100 g cornflakes
|
|
|
Slik gjør du |
Bløt rosinene i appelsinsaft over natten. Rist mandelflakene i en tørr panne til de er gyldne rør flittig. Avkjøl dem litt. La rosinene dryppe av på kjøkkenpapir. Grovhakk sjokoladen, smelt 2/3 i vannbad, ha i resten og rør til den er smeltet. Bland forsiktig mandelflak, rosiner og cornflakes. Del porsjonen i to. Bland halvparten av sjokoladen med den ene porsjonen, og sett topper med to spiseskjeer på bakepapir. Gjør likedan med den andre halvparten. La stå kjølig minst to timer til det er stivnet.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|