Turkish delight |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
1 økologisk appelsin 1 økologisk sitron 500 g sukker 3 dl vann 16 gelatinplater evt. noen dråper gul konditorfarge
melis og kokosmasse |
|
|
Slik gjør du |
Press saft av appelsin og sitron. Skjær vekk noe av det hvite i skallet, det gir lett en bitter smak. Skjær opp skallet i bittesmå biter. Kok opp sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst. Ha i saft og skall av appelsin og sitron. La blandingen småkoke i 20 minutter. Gelatinen bløtes i kaldt vann i 5-10 minutter. Ta sukker/sitrusblandingen vekk fra kokeplaten. Ta gelatinplatene opp av vannet, få vekk overflødig vann og bland gelatinen i gryten. Pass på at gelatinen blir skikkelig oppløst. Ha i konditorfarge om ønskelig. Kle en liten langpanne e.l. med bakepapir (også oppover kantene) og hell blandingen i. La den stivne ett døgn.
Skjær ut i kvadrater og legg bitene over i et fat der du har blandet siktet melis og kokosmasse. Pass på at alle sidene blir dekket. Oppbevar bitene i en boks i kjøleskapet med bakepapir mellom lagene. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Uten hvetemel, Uten melkeprodukter |
Kilde: Oddny/Kakemonsen.no |
|