Tilbake

Turkish delight

Ingredienser Bilde
1 økologisk appelsin
1 økologisk sitron
500 g sukker
3 dl vann
16 gelatinplater
evt. noen dråper gul konditorfarge

melis og kokosmasse
Turkish delight
Slik gjør du
Press saft av appelsin og sitron. Skjær vekk noe av det hvite i skallet, det gir lett en bitter smak. Skjær opp skallet i bittesmå biter.
Kok opp sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst. Ha i saft og skall av appelsin og sitron. La blandingen småkoke i 20 minutter.
Gelatinen bløtes i kaldt vann i 5-10 minutter.
Ta sukker/sitrusblandingen vekk fra kokeplaten. Ta gelatinplatene opp av vannet, få vekk overflødig vann og bland gelatinen i gryten. Pass på at gelatinen blir skikkelig oppløst. Ha i konditorfarge om ønskelig. Kle en liten langpanne e.l. med bakepapir (også oppover kantene) og hell blandingen i. La den stivne ett døgn.

Skjær ut i kvadrater og legg bitene over i et fat der du har blandet siktet melis og kokosmasse. Pass på at alle sidene blir dekket. Oppbevar bitene i en boks i kjøleskapet med bakepapir mellom lagene.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten hvetemel, Uten melkeprodukter
Kilde: Oddny/Kakemonsen.no