Søskenkrans |
|
|
Ingredienser |
|
25 g gjær 2 dl melk 1 ss sukker ca 5 dl hvetemel 25 g romtemperert smør eller margarin
Fyll: 50 g smør eller margarin 2 ss sukker 2 ts malt kanel 3 ss finhakkede nøttekjerner
Pensling: egg
Pynt: 1/2 - 1 dl melis 1/2 - 1 ss vann 1 - 2 ss finhakkede nøttekjerner |
|
Slik gjør du |
Tid: 1t 45 min, hvorav 1t til heving og 20 min i ovnen. 1. Smuldre gjæren i en bolle. 2. Varm melken til 37 grader. Hell den over gjæren og rør til den er oppløst. 3. Bland i sukker og omtrent halvparten av melet. Ha i smøret og arbeid det inn i deigen. Tilsett mer mel og arbeid deigen til den slipper bollekanten. Dryss litt mel over, dekk til og sett til heving, ca 30 minutter. 4. Lag fyllet. Rør smøret mykt med sukker og kanel. 5. Elt inn resten av melet i deigen. Deigen kjevles ut til en rektanglær leiv, ca 30 x 45 cm. Bre fyllet utover, dryss på nøtter og rull deigen sammen fra langsiden til en flat pølse. 6. Skjær pølsen i ni like store biter. Legg dem med snittflaten opp i en smurt randform, ca.24 cm i diameter. 7. Dekk til deigen og la den heve ca 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg. 8. Stekes på rist i nedre del av ovnen ved 225 grader, ca 10 minutter. Flytt risten opp en rille og stek videre i ca 10 minutter. I varmluftsovn ved 200 grader i ca 25 minutter, og her trenger du ikke flytte risten under steking. 9. La kransen avkjøle litt i formen først. Ta den så ut av formen og la kransen avkjøles på rist med oversiden opp. 10. Rør melis med litt vann. Ha på glasuren og dryss med nøtter. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: vilje |
|