Brunsviger |
|
Dansk "nasjonal-kaffekake". En lettvint og utrolig god kake. |
Ingredienser |
|
Bunn/deig: 3 egg 150 g melis 200 g hvetemel 1 tsk vaniljesukker 2 tsk bakepulver 1 dl melk 75 g smeltet smør
Fyll: 50 g smør 100 g brun farin 2-3 spsk melk 2-3 tsk kanel
|
|
Slik gjør du |
Deig: Egg, melis og vanilje piskes til der er tykt og skummende. Mel og bakepulver siktes sammen og blandes i med lett hånd. Melk og smeltet smør røres sammen og vendes forsiktig i til slutt. En kakeform (rund eller lang som rommer ca 2 liter) smøres 2 ganger med smeltet smør/margarin. Når dette er avkjølt litt, drysser man på et fint lag med mel. Ha deigen i formen. Stekes midt i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20 min. Ta ut kaken og ha over fyllet. Stek så i ytterligere ca 10 min.
Fyllet: Ha smør, brun farin, melk og kanel i en kasseroll og smelt det hele sammen. Helles over kaken etter ca 20 min steketid. Sett kaken i ovnen igjen og stek i ytterligere 10 min.
En enkel og velsmakende kake som blir ennå bedre om man er en smule rundhåndet med smøret i både bunn og fyll.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Jack |
|