Tilbake

Brunsviger

Dansk "nasjonal-kaffekake". En lettvint og utrolig god kake.
Ingredienser  
Bunn/deig:
3 egg
150 g melis
200 g hvetemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bakepulver
1 dl melk
75 g smeltet smør

Fyll:
50 g smør
100 g brun farin
2-3 spsk melk
2-3 tsk kanel

Slik gjør du
Deig:
Egg, melis og vanilje piskes til der er tykt og skummende. Mel og bakepulver siktes sammen og blandes i med lett hånd. Melk og smeltet smør røres sammen og vendes forsiktig i til slutt.
En kakeform (rund eller lang som rommer ca 2 liter) smøres 2 ganger med smeltet smør/margarin. Når dette er avkjølt litt, drysser man på et fint lag med mel.
Ha deigen i formen. Stekes midt i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20 min.
Ta ut kaken og ha over fyllet. Stek så i ytterligere ca 10 min.

Fyllet:
Ha smør, brun farin, melk og kanel i en kasseroll og smelt det hele sammen.
Helles over kaken etter ca 20 min steketid. Sett kaken i ovnen igjen og stek i ytterligere 10 min.

En enkel og velsmakende kake som blir ennå bedre om man er en smule rundhåndet med smøret i både bunn og fyll.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Jack