Tilbake

Irenes firkløverkake

Ingredienser Bilde
6 egg
8 dl sukker
1 1/2 dl rømme
3 dl vann
4 ts bakepulver
4 ss kakao
ca 7- 8 dl hvetemel

Glasur:
1 stor firkløver
1/2 kopp smeltet smør
1/4 kopp melk
1 1/2 kopp melis (1 1/2-2dl)
Irenes firkløverkake
Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett rømme og vann.
Sikt sammen det tørre.
Stek på nederste rille ved 200 g i 30 min. 180 grader og 35-40 min dersom runde kaker.

Glasur: Alt blandes og varmes på platen.

Stekes i langpanne eller 2 runde 24/26 pluss brødform.

Kakemonsens kommentar: Luftig og lett kake. Stekte i en 24 cm og en 28 cm form, det ble høye, fine kaker. Glasuren på kaken på bildet er laget med melkesjokolade. Den er god og lett å jobbe med, legg den på kaken straks, selv om den er litt varm.

Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Turid