Irenes firkløverkake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
6 egg 8 dl sukker 1 1/2 dl rømme 3 dl vann 4 ts bakepulver 4 ss kakao ca 7- 8 dl hvetemel
Glasur: 1 stor firkløver 1/2 kopp smeltet smør 1/4 kopp melk 1 1/2 kopp melis (1 1/2-2dl) |
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og vann. Sikt sammen det tørre. Stek på nederste rille ved 200 g i 30 min. 180 grader og 35-40 min dersom runde kaker.
Glasur: Alt blandes og varmes på platen.
Stekes i langpanne eller 2 runde 24/26 pluss brødform.
Kakemonsens kommentar: Luftig og lett kake. Stekte i en 24 cm og en 28 cm form, det ble høye, fine kaker. Glasuren på kaken på bildet er laget med melkesjokolade. Den er god og lett å jobbe med, legg den på kaken straks, selv om den er litt varm.
|
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Turid |
|