Rice Krispies Squares |
|
Typisk amerikansk snopekake som er kjapp å lage.
Lite fettinnhold |
Ingredienser |
Bilde |
50 ml margarin eller smør 250 g vanlig store marshmellows (tilsvarer ca 40 stk) 2 ml vaniljeekstrakt (kan strykes) 1,5 l Rice Krispies gryn (Crispy Rice) |
|
|
Slik gjør du |
I en stor gryte over lav varme smelter du smør, tilsett marshmellows og rør til alt er balndet og smeltet. Tilsett vaniljeekstrakt og gryn, bland alt godt sammen med en slikkepott eller sleiv. Trykk godt sammen i en smurt 3,5 l form, eller liten langpanne. Avkjøles og skjæres i 4cm x 4cm ruter.
I micro: I en stor skål smelter du margarin/smør til det er helt smeltet, rør i marshmellows, så de er dekket med smør. Mikres på full styrke i 1 - 1 1/2 min til de er helt smeltet. Rør rundt etter ca 45 sek. i mikroen. Blandes så med Vaniljeekstrakt og gryn.
Ved å tilsette kakao pulver i blandingen får du sjokoladevariant. Kakene på bildet er med sjokoladebiter. Du kan og tilsette nonstop sammen med gryn, annet snop, eller konditorfarge. Kan formes i enkeltporsjoner, f.eks som juletrær eller hjerter. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Cookiemonster (oppskrift og foto) |
|