Tilbake

Banancheesecake med chokladbotten

Oppskriften står i et svensk matblad "Matmagasinet" nr 1 2005, som jeg pleier å kjøpe. Den både ser og høres helt nydelig ut. Har ikke prøvd den ennå........... (litt for tidlig i januar til å starte med kakespising; ..nyttårsforsettene vet dere)
Ingredienser  
16 skjokoladekjeks
50 - 75 gr. smør

Fyll:
600 gr. ferskost f.eks Philadelphia
1 dl sukker
2 bananer
4 egg
2 ts. vaniljesukker
saft av 1 sitron

Topping:
3 dl Pasjonsfruktjuice
5 plater gelatin
3 Pasjonsfrukter
Slik gjør du
Bunn: Knus kjeks og bland med smelta smør. Trykk ut i paiform med løs kant, ca 22 cm i diameter.

Fyll: Kjør ost, sukker, banan, egg vanijesukker og sitronsaft i mikser til en jevn krem. Hell den i formen, og stek ca 40 - 50 min. v/ 160 - 175 grader til den har stivnet. La kaken avkjøles helt.

Topping: Legg gelatinplatene i vann i 5 min. Varm opp pasjonsfruktjuicen og smelt gelatinen i denne. La det avkjøles til juicen begynner å stivne/bli tykk. Hell over kaken og la den bli helt avkjølt i kjøleskap. Pynt med kløfter av pasjonsfrukt.
Kilde: sissel