Banancheesecake med chokladbotten |
|
Oppskriften står i et svensk matblad "Matmagasinet" nr 1 2005, som jeg pleier å kjøpe. Den både ser og høres helt nydelig ut. Har ikke prøvd den ennå........... (litt for tidlig i januar til å starte med kakespising; ..nyttårsforsettene vet dere) |
Ingredienser |
|
16 skjokoladekjeks 50 - 75 gr. smør
Fyll: 600 gr. ferskost f.eks Philadelphia 1 dl sukker 2 bananer 4 egg 2 ts. vaniljesukker saft av 1 sitron
Topping: 3 dl Pasjonsfruktjuice 5 plater gelatin 3 Pasjonsfrukter
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Knus kjeks og bland med smelta smør. Trykk ut i paiform med løs kant, ca 22 cm i diameter.
Fyll: Kjør ost, sukker, banan, egg vanijesukker og sitronsaft i mikser til en jevn krem. Hell den i formen, og stek ca 40 - 50 min. v/ 160 - 175 grader til den har stivnet. La kaken avkjøles helt.
Topping: Legg gelatinplatene i vann i 5 min. Varm opp pasjonsfruktjuicen og smelt gelatinen i denne. La det avkjøles til juicen begynner å stivne/bli tykk. Hell over kaken og la den bli helt avkjølt i kjøleskap. Pynt med kløfter av pasjonsfrukt. |
Kilde: sissel |
|