Kirstis fromasjkake m/pepperkakebunn |
|
|
Ingredienser |
|
Bunn: 200 g pepperkaker 50 g smeltet meierismør
Fromasj: 1 pk gelepulver, skogsbærsmak 1 dl kirsebærsaft 300 g cottage cheese 2 beger (3 1/2 dl) skogsbæryoughurt 2 egg 3/4 dl sukker 1 dl kremfløte
Gelelokk: 5 dl sterk kirsebærsaft 6 gelatinplater
|
|
Slik gjør du |
Ha pepperkakene i en food-processor og mos de. Bland i det smeltede smøret. Trykk blandingen ut i en kakeform. Løs gelepulveret opp i den varme saften. Ha cottage cheesen i food-processoren og kjør til den er finmost. Skill eggene. Ha i eggeplommer, youghurt og sukker og rør sammen med osten. Bland i den avkjølte geleen (fortsatt flytende). Visp kremfløten og ha den i. Visp eggehvitene stive og bland de forsiktig inn. La fromasjen bli litt tykk før den helles over kakebunnen. Sett kaken kjølig til fromasjen har stivnet. Legg gelatinen i bløt og løs den opp i litt kokende kirsebærsaft. Hell resten av den kalde kirsebærsaften i mens du rører hele tiden. La geleen bli tyktflytende før du heller den over kaken. |
Kilde: Kirsti O. |
|