Beates eplekake |
|
Blir best med syrlige epler. Smaker kjempegodt med vaniljekrem eller is til.
Dobler du porsjonen passer den i liten langpanne. |
Ingredienser |
Bilde |
250 g smør 250 g sukker 250 g hvetemel 2 ts bakepulver 4 egg ca 7,5 dl epleterninger 2 epler i skiver sukker og kanel |
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt, slå i eggene og bland inn mel og bakepulver. Det skal være en glatt røre. Rør inn epleterninger. Ha røren i en smurt springform med bakepapir i bunnen. Legg et lag epleskiver oppå, og strø over sukker og kanel. Stekes på 200 grader i ca 1 time. Legg et ark bakepapir over formen etter ca 25 minutter, ellers har den lett for å bli brent. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Beate Olsen |
|