Tilbake

Beates eplekake

Blir best med syrlige epler. Smaker kjempegodt med vaniljekrem eller is til. Dobler du porsjonen passer den i liten langpanne.
Ingredienser Bilde
250 g smør
250 g sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 egg
ca 7,5 dl epleterninger
2 epler i skiver
sukker og kanel
Beates eplekake
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt, slå i eggene og bland inn mel og bakepulver. Det skal være en glatt røre. Rør inn epleterninger. Ha røren i en smurt springform med bakepapir i bunnen. Legg et lag epleskiver oppå, og strø over sukker og kanel. Stekes på 200 grader i ca 1 time. Legg et ark bakepapir over formen etter ca 25 minutter, ellers har den lett for å bli brent.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Beate Olsen