Tilbake

Romboller

Ingredienser Bilde
1 porsjon vannbakkelsdeig

Topp:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel

3 dl kremfløte
1-2 dl romkrem eller vaniljekrem
Rom eller romessens
evt. coctailbær til pynt
Romboller
Slik gjør du
Du lager en vannbakkels smete.

Bruk en pose og sprøyt vannbakkelsen ut på bakepapir (på bakeplater) slik at det blir klumper/boller på ca 4 - 5 cm i diameter.
Bland så like deler smør, farin og hvetemel godt, og la deigen ligge i kjøleskap noen timer. Kjevl deigen utover et bord (vanskelig å kjevle, men ikke gi opp) til bare ca 3 mm tykkelse. Stans så ut lokk med f.eks et glass og legg oppå "bollene" av vannbakkels. Lokkene skal være like stor som diameteren på bollene.

Stekes på ca 200 gr til de er lys brun. 20 - 25 min. La bollene bli kald.

Pisk 3 dl kremfløte myk. (Dvs ikke for stiv.) Bland inn 1 til 2 dl vaniljekrem og noen dråper rom eller romessens.
Fyll kremen i en pose, lag hull i toppen eller bunnen på bollene og fyll dem med ønsket mengde.

Hvis du vil ha coctailbær til pynt, fest dem med litt krem eller melisglasur.
Kilde: Gunnar