Hjertekake med eggelikør |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
5 egg (medium) 1 klype salt 180 g melis 4 ts vaniljesukker 2 dl eggelikør 2,5 dl matolje (uten smak, dvs solsikke, soya eller raps) 125 g potetmel 100 g hvetemel 3 ts bakepulver
Glasur etter smak. |
|
|
Slik gjør du |
Visp eggene til eggedosis sammen med melis, salt og vaniljesukker. Tilsett eggelikør og visp litt til. Tilsett oljen og visp enda et par minutter. Sikt i potetmel, hvetemel og bakepulver og visp til det er blandet.
Smør og strø en hjerteform. Hvis den er liten (1,5 liter eller mindre), kan du lage muffins av resten av røren. Fyll røra i formen, den kan være 3/4 full. Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter, lenger hvis det er en stor form. Kjenn med en pinne om den er stekt. Legg et papir over hvis den blir brun før den er stekt.
La kaken avkjøle og pynt med glasur. Melisglasur eller hvit sjokolade kan brukes, eller annet som du liker. På bildet er det brukt Royal Icing (1 stivpisket eggehvite, tilsett 4 dl melis og visp i 10 min.) med konditorfarge.
|
Kilde: Oversatt/tilpasset fra tysk av Kakemonsen.no |
|