Tilbake

Mørlefse fra Lyngen (også kalt Hardangerlefse)

Ingredienser Bilde
2 kopper mykt smør
2 kopper sirup
2 kopper sukker
6 toppede ts hjortetakksalt
4 kopper melk
ca 10 kopper hvetemel

Fyll: Ca 400g smør, 1 kopp sukker og 4 ts kanel (Prøv/smak deg fram)
Mørlefse fra Lyngen (også kalt Hardangerlefse)
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sirup, Melet med hjortetakksaltet og melken røres inn vekselvis. La deigen hvile ca 2 timer. Er deigen for løs til å bake ut, tar du litt mer mel. Del deigen i 18-20 emner. Kjevle ut til leiver ca 1/2 - 3/4 cm tykke. Stekes i ovn v. 200 grader C til lyst brune.

Fyll: Rør smør og sukker hvitt, rør inn kanel.

Smør og legg leivene mot hverandre 2 og 2. Deles i snipper. Egner seg godt til frysing.
Kilde: Pauline og Ingebjørg Foto: Torstein