Mørlefse fra Lyngen (også kalt Hardangerlefse) |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
2 kopper mykt smør 2 kopper sirup 2 kopper sukker 6 toppede ts hjortetakksalt 4 kopper melk ca 10 kopper hvetemel
Fyll: Ca 400g smør, 1 kopp sukker og 4 ts kanel (Prøv/smak deg fram) |
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sirup, Melet med hjortetakksaltet og melken røres inn vekselvis. La deigen hvile ca 2 timer. Er deigen for løs til å bake ut, tar du litt mer mel. Del deigen i 18-20 emner. Kjevle ut til leiver ca 1/2 - 3/4 cm tykke. Stekes i ovn v. 200 grader C til lyst brune.
Fyll: Rør smør og sukker hvitt, rør inn kanel.
Smør og legg leivene mot hverandre 2 og 2. Deles i snipper. Egner seg godt til frysing. |
Kilde: Pauline og Ingebjørg Foto: Torstein |
|